Ο Σύλλογος «95» στη διαδραστική θεατρική performance «Με δικά μου λόγια»

Δημοσιεύτηκε από τον/την Elina στις

Ο Σύλλογος «95» στη διαδραστική θεατρική performance «Με δικά μου λόγια»

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, παρουσία της Διευθύντριας του Εργαστηρίου Γενετικής του ΕΚΠΑ,  των  συνεργατών της, αλλά και των μελών και φίλων του Συλλόγου «95», στα πλαίσια των βιωματικών δράσεων του Σωματείου, συμμετείχαμε στη διαδραστική θεατρική performance «Με δικά μου λόγια» που πρόσφερε ο Σύλλογος σε συνεργασία με την ομάδα θεάτρου Playback.

‘Όλοι συγκινηθήκαμε και συνδεθήκαμε, όπως περιγράφει  εξαιρετικά, με δικά της λόγια, η φίλη και συνεργάτης εκπαιδευτικός, Ελένη Κιόρογλου, η οποία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τους Σπάνιους Ασθενείς: «Η θεατρική performance “Με δικά μου λόγια”, που μας πρόσφερε ο Σύλλογος 95, Ελληνική Συμμαχία, για τους Σπάνιους Ασθενείς, με ταξίδεψε σε έναν αθέατο κόσμο που υπάρχει δίπλα μας, παράλληλα με εμάς, αλλά ελάχιστοι έχουμε αισθανθεί την ύπαρξή του, πλημμυρισμένο από βαθιά συναισθήματα, ανθρωπιά αλλά και απέραντη μοναξιά, στον “Κόσμο των Σπάνιων Ασθενειών και των Σπάνιων Ανθρώπων”.

Κρυφές ιστορίες πονεμένων συνανθρώπων μας μετουσιώθηκαν στη σκηνή σε έκφραση, κίνηση, λόγο. Η σκηνική δράση πλαισιώθηκε με συνοδεία ζωντανής μουσικής, που ακολούθησε, συμπλήρωσε και ζωντάνεψε τον παλμό των ηθοποιών. Συγκινητικό!

Δίχως σκηνικά, όλα αφαιρετικά, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη δημιουργική υποκριτική των τριών πρωταγωνιστριών της ομάδας θεάτρου playback “Storydrops” και να εστιάσουμε στα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας μας που ξετυλίχτηκαν μπροστά μας.

Η προσπάθεια, η υπομονή, η επιμονή, ο σεβασμός, η διαρκής υποστήριξη είναι μερικές από τις αξίες που αναδύθηκαν μέσα από τις αφηγήσεις των πονεμένων συνανθρώπων μας που  κουβαλούν τον δικό τους σταυρό, προσπαθώντας καθημερινά να απελευθερωθούν από την αφάνειά τους και να βρουν την ισότητα, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα στη ζωή, παλεύοντας να βρουν τη θέση τους στην κοινωνία.  Σε μια κοινωνία που δεν ακούει, δεν θέλει να ακούσει ή δεν ενδιαφέρεται να ακούσει, ξεκινώντας από την κορυφή της ιεραρχίας.

Σπάνιε Συνάνθρωπέ μου, τώρα ξέρω, και δεν γίνεται να μην παλέψω για τα δικαιώματά σου! Ευχαριστώ πολύ για το μάθημα ζωής που μου προσφέρατε!»

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, τις ιστορίες και την εμπιστοσύνη σας. Οργανώνουμε ανάλογες δράσεις και σας θέλουμε κοντά μας!

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ