Η TEVA απένειμε τα βραβεία Humanizing Health για δεύτερη χρονιά − Ο Σύλλογος «95» ανάμεσα στους νικητές

Δημοσιεύτηκε από τον/την Administrator στις

Η TEVA απένειμε τα βραβεία Humanizing Health για δεύτερη χρονιά − Ο Σύλλογος «95» ανάμεσα στους νικητές

H TEVA διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά τα «Humanizing Health Awards» όπου βραβεύτηκαν έξι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, για δράσεις που χαρακτηρίζονται για τον ανθρωποκεντρικό τους χαρακτήρα και τις χαρισματικές καινοτομίες τους.
Οι εργαζόμενοι της TEVA, είναι οι άνθρωποι πίσω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, οι οποίοι ψήφισαν τα προγράμματα που επιβραβεύτηκαν με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ, ανά περίπτωση.

Οι κοινωνικές δράσεις που επιβραβεύτηκαν φέτος εστιάζουν:

  • Στην προσφορά πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας σε νοσούντες από σπάνιες ασθένειες, αλλά και στις οικογένειες αυτών, από το «Σύλλογο 95 Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς».
  • Στην παροχή δωρεάν καθημερινής βοήθειας σε οικογενειακούς φροντιστές, ώστε να αποδεσμευτούν από ένα μέρος των καθηκόντων που έχουν αναλάβει απέναντι σε μέλη της οικογένειας τους που το έχουν ανάγκη, από το φορέα « Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ».
  • Στη δημιουργία ενός χρηστικού ενημερωτικού οδηγού, για τα θέματα επιβίωσης των παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο, από τον φορέα «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ».
  • Στη διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων εκπαίδευσης από εξειδικευμένους επιστήμονες, με θέμα πρωτότυπες μορφές ψυχοκινητικής θεραπείας, ειδικά σχεδιασμένες για τη νόσο του Πάρκινσον με τη υποστήριξη του Συλλόγου ασθενών & Φροντιστών ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν.
  • Στη ενδυνάμωση, την ανακούφιση και την υποστήριξη μιας ολοκληρωμένης φροντίδας για τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και τους φροντιστές τους, από το φορέα «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ».
  • Στην νοητική & σωματική ενδυνάμωση καθώς και στη δημιουργική απασχόληση ασθενών με άνοια ή ήπια νοητική διαταραχή, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή tablet από επαγγελματίες, καθώς και εκπαίδευση οικογενειακών φροντιστών στο τρόπο εφαρμογής τους, από το Σωματείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Στην εκδήλωση έστειλε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Θα ήθελα πραγματικά να σας δώσω συγχαρητήρια και να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία αυτών των Βραβείων που κάνουν πράξη την ουσιαστική φροντίδα μέσω της συνεργασίας με οργανώσεις ασθενών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και φορείς πολιτών. Όλη η φιλοσοφία των συστημάτων υγείας καθώς επίσης και των συνεργατών των συστημάτων υγείας, που είναι η φαρμακοβιομηχανία, είναι ακριβώς να υπηρετούμε τον ασθενή. Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι ο άνθρωπος και βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των πολιτικών της Πολιτείας, γι’ αυτό η συνεργασία μας με μια φαρμακοβιομηχανία 121 ετών σαν τη δική σας πρέπει να είναι στενή. Η δημιουργία ενός θεσμού «φροντίδας» με γνώμονα την ενσυναίσθηση οδηγούν στην ολιστική αντιμετώπισης των χρόνιων και σοβαρών νοσημάτων αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της ιατρικής και φαρμακευτικής αγωγής.

Και πάλι σας συγχαίρω για τις πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνετε όπως είναι οι «Πρωτοβουλίες που μιλάνε στην καρδιά των ασθενών, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των ασθενών»!»

Η Roberta Bonardi, Γενική Διευθύντρια της TEVA Ελλάδας, δήλωσε σχετικά : «Στόχος της TEVA και όλων εμάς, ήταν, είναι και θα είναι η βελτίωση της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Περίπου διακόσια εκατομμύρια άνθρωποι σε εξήντα χώρες επωφελούνται καθημερινά από τα προϊόντα της TEVA και έχουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Τα βραβεία Humanizing Health είναι η έμπρακτη απόδειξη μιας προσπάθειας που στο κέντρο βρίσκεται ο ασθενής και μόνο περήφανη μπορώ να αισθάνομαι που είμαι μέρος αυτής της ενέργειας. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους και στους νικητές».

Η Ιωάννα Καρώνη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της TEVA δήλωσε: «Η TEVA συνεχίζει να στηρίζει τον άνθρωπο και ενισχύει δράσεις και πρωτοβουλίες που στέκονται δίπλα στους ασθενείς με χρόνιες ή σοβαρές παθήσεις. Η προσφορά είναι μία από τις σημαντικότερες αξίες της εταιρείας μας, για αυτό και για μία ακόμα χρονιά αναγνωρίζουμε, υποστηρίζουμε και συνδράμουμε, έστω και στο ελάχιστο, στο δύσκολο αγώνα τον συνανθρώπων μας, αλλά και τον οικογενειών τους. Η καλοσύνη και η ευαισθησία ήταν, είναι και θα είναι το επίκεντρο των προθέσεων και των ενέργειων μας».

 

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ