11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

Published by Elina Miaouli on

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, ο μεγαλύτερος θεσμός διαλόγου μεταξύ ασθενών και εταίρων της Υγείας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 161 21| Αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ).

Στο θεσμό, που για πάνω από μία δεκαετία συγκεντρώνει μέλη πλέον των 90 Συλλόγων Ασθενών από όλη την Ελλάδα, θα παρευρεθούν και τη φετινή χρονιά εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Ακαδημαϊκού και Επιστημονικού Κλάδου, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθούν ολιστικά οι κυριότερες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά δύο μελέτες πολιτικής υγείας που διεξήχθησαν το 2022.

Στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί η πρώτη εκτεταμένη έρευνα στη χώρα μας για τον προσδιορισμό του επιπέδου εγγραμματοσύνης υγείας του ελληνικού πληθυσμού, ενώ η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει παρουσίαση μελέτης για την αξιολόγηση του ρόλου των εκπροσώπων των ασθενών στη λήψη αποφάσεων πολιτικής υγείας στην Ελλάδα, με έμφαση στη διαδικασία αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ).

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με παρουσίαση ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε πρώτη Πανελλαδική μετάδοση, το οποίο θα αναδείξει σε πρώτο πρόσωπο τις αληθινές ιστορίες των χρόνιων ασθενών και φροντιστών, αποτελώντας το εφαλτήριο για τον παραγωγικό διάλογο που θα ακολουθήσει μεταξύ των πολιτών και της Πολιτείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου πατώντας εδώ.

Παρακολουθείστε το Συνέδριο διαδικτυακά είτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου είτε στους ακόλουθους συνδέσμους: Facebook & YouTube.

 

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα παρουσιαστεί σε πρώτη μετάδοση ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και όλων των εταίρων ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που θα αναδείξει σε πρώτο πρόσωπο τις αληθινές ιστορίες των χρόνιων ασθενών και των φροντιστών, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τη βάση ενός παραγωγικού διαλόγου μεταξύ πολιτών και πολιτείας.

 

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι το τριτοβάθμιο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών.

Ιδρύθηκε το Μάιο του 2019 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, τη συμμετοχή τους στη χάραξη και αξιολόγηση των πολιτικών που τους αφορούν και τη συμβολή τους στην προαγωγή ενός βιώσιμου και δίκαιου συστήματος υγείας.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι αναγνωρισμένη δια νόμου συνομιλητής της Πολιτείας για ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές της υγείας.